KAOSFEST: THREE DEAD FINGERS + LETHALITY + KJELLS BÄNK + RETRIBUTION + SABANCAYA + CHAOS IN CONTROL + NECSHOT + FATTIG ARISTOKRAT + KIMAERA + SKINTEAR

En tvådagars alternativmusikfestival, av unga – för unga. Tio band på två kvällar!

OBS: Ingen bar/kök denna helg, enbart café.

FREDAG 9 AUG
17:00 Insläpp/café
18:00 Skintear
19:00 Fattig Aristokrat
20:00 Lethality
21:00 Kjells Bänk
22:00 Sabancaya

LÖRDAG 10 AUG
17:00 Insläpp/café
18:00 Necshot
19:00 Three Dead Fingers
20:00 Kimaera
21:00 Chaos In Control
22:00 Retribution

Priser:
Medlem ungdom 13-21 år: 50 kr/dag, 80 kr för tvådagars
Medlem vuxen: 150 kr/dag, 250 kr för tvådagars
Ej medlem: 250 kr/dag, 400 kr för tvådagars
(Medlemmar under 12 år går in gratis i målsmans sällskap)

Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2024 i entrén

Köp medlemskort HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter HÄR:
https://billetto.se/e/kaosfest-9-10-augusti-biljetter-1043268

Spotify-lista med alla band


THREE DEAD FINGERS (Västerås)
Three Dead Fingers är en Progressiv/Melodiskt Death Metal-kvartett från Västerås. Trots deras unga ålder har de redan hunnit uppnå flera milstolpar, samt slipat på sitt unika sound i 8 år. De har tidigare släppt två album, och är nu aktuella med sin tredje och mest mytomspunna skiva ”For the Next Species” som släpps successivt under året. Med tre färska singlar ute, ”Yamaa”, ”9 Apes” och ”Pest the Rose” banar bandet vägen för en hård, melodisk, svängig och psykedelisk upplevelse!
Spotify

LETHALITY (Umeå)
Lethality, ett från start groove metalband som börjat röra sig mer åt death metal genren. Grundat i Umeå och har nyligen släppt sin nya EP ”Cerberus”.
Spotify

KJELLS BÄNK (Skellefteå)
”We are Kjells Bänk – you are not.” Devisen kommer från Skelleftebandet Kjells Bänk. Bandet träffades första gången i Kulturföreningen Mullbergets lokaler i november 2021. ”Om inte Kulturföreningen funnits, kanske vi aldrig träffat varandra” konstaterar medlemmarna. Första giget för dessa killar skedde i mars 2022. Sedan dess har Kjells Bänk gjort ca: 45 spelningar, mestadels uppe i norr men även en turné till Stockholm, Uppsala och Farsta har man hunnit med. Killarna kommer under sommaren att släppa ett fullängdsalbum, givetvis på vinyl!
Bandets musik som enbart består av eget material kan beskrivas som en blandning av: garagerock, punk och indierock. Kjells Bänk lägger mycket tid på sin musik och låtskrivande men jobbar också ständigt med att utveckla sitt scenspråk. Man lägger stor vikt vid det visuella. En enorm energi kryddad med div hyss och galna idéer gör Kjells Bänk till ett band man inte glömmer!
Så lyft på Glutens Maximus och gör dig reda att bli överkörd av punkiga gitarrer, thrashiga trummor, mullrande bas och rockiga poser – kort och gott: ös, show och punk – Kjells Bänk!
Spotify

RETRIBUTION (Dalarna)
Retribution, det senaste tillskottet från Dalarna trädde in på metalscenen i december 2022. Under 2023 förvånade de publiken med sina intensiva liveframträdanden, och deras debutsingel ”Rikets Fall” etablerade deras råa och kraftfulla blackened death metal-sound. Nu, med den nya singeln ”Tormented Soul” och ett efterlängtat debutalbum på väg, fortsätter Retribution att driva genrens gränser framåt. Förbered er på en extrem upplevelse som inte lämnar någon oberörd.
Spotify

SABANCAYA (Kalmar)
Sabancaya är ett band från Kalmar som bildades 2021. De levererar melodisk dödsmetall som smälter samman välkomponerade melodier med tunga riff och intensiv sång. De har släppt två stycken singlar hittills och har en ep påväg som kommer framåt hösten.
Spotify

CHAOS IN CONTROL (Sundsvall)
Svenska groove-metalbandet Chaos In Control blandar ett brett spektrum av genrer som rock n’ roll, blues och heavy metal för att skapa ett unikt, groovy men ändå aggressivt ljud som får dig att vilja hoppa upp och ner och kasta näven i luften. Bandet hämtar inspiration från groovigare akter som Pantera och Lamb of God och blandar det med klassisk dödsmetall. Det är lätt att se varför Chaos In Control är precis som det är.
Spotify

NECSHOT (Gävle)
Necshot grundades 2022 i Gävle, till början spelades det hår-metal med inslag av punk men efter en rad medlemsbyten landade bandet på Hardcore/Death metal med inspirationer från Napalm Death, Children of bodom, Hypocrasy. Under sommaren 2023 spelade Necshot in en demo och i juni 2024 spelade de in en singel som släpps sommaren 2024. Necshot har under senaste året spelat i bl.a Gävle, Sandviken, Falun och Uppsala. Necshot tog sig även till Riksfinalen av Imagine i Uppsala 2024 efter att ha vunnit Regionsfinalen av Imagine Gävleborg.
Spotify

FATTIG ARISTOKRAT (Östersund)
Fattig Aristokrat är ett rått kängpunkband från Östersund. Högsta volym, maxad distortion och D-takt så det ryker om det! ANTI MUSIK! ANTI MELODI! WE MAKE NOISE!
Spotify

KIMAERA (Uppsala)
Kimaera är ett ungt alternativt rockband som bildades tidigt 2023, med inflytande av allt från ska och pop till hardcore och death metal. Bandet släppte deras första EP i februari det här året.
Spotify

SKINTEAR (Sundsvall)
Sundsvallsbandet Skintear spelar metal som blandar inspiration från bl.a. tidig underground-metalcore, deathcore, modern hardcore och melodisk metal. Bandet gjorde sin första spelning 12 augusti 2023 tillsammans med Chaos In Control. De har därefter spelat bl.a. på Klubb Kaos #0003 i vintras.
Spotify


Evenemanget görs i samarbete med Sensus Sundsvall.

 

Fler evenemang

PIPELINE 51 ÅR!

  • MEDLEM 100 KR, ORDINARIE 200 KR, MEDLEM 13-21 ÅR 50 KR
Se alla evenemang