Fireside, Ellis The Vacuumchild

Äntligen ropar många nu när vi äntligen har fått denna läckerbit till rockband på kroken. Det var igentligen meningen att dom skulle ha spela på vår 30 årsjubileumsfest år 2003. Bättre sent än aldrig… supportband är högintressanta Ellis..

Fireside har hunnit bli 11 år och ”Get Shot” är deras 5:e album. Fireside har med alla sina album levererat något nytt även om man genom alla plattorna kan höra ett eget Fireside-sound. Så även denna gång. Denna gång mer rakt på rock men på ett sätt som bara Fireside kan. Per Nordmarks kreativa och stadiga trummande med ett fast beat, Frans pumpande bas, massor av gitarrer mot Kristofer sköra röst i sin rocktappning. Det uppstår en spänning mellan de olika elementen som inte står i kontrast utan smälter samman till just… Fireside.
Start 20.00 Support
Start 21.30 Fireside

Ellis The Vacuumchild startades av ett gäng kompisar i Haninge Sverige. Redan efter två demos och en hel del spelade runt i Sveriger så skrevs det ett skivkontrakt med Chalksounds som släpper deras debutalbum. Ellis har blivit jämförd med band som Mogwai, Mono, Sonic Youth men inga av dessa band passar riktigt in på beskrivningen av Ellis som har skapat ett eget sound. Ett högintressant band som man bara måste höra !!

AKTUELL RELEASE
”Peace by extermination” CD (släpps 28 Jan 2005)

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang