John Lenin ~

Ursprungligen hade de namnet John Lennon. Grundsättningen var Johan Johansson (sång + diverse instrument), Lasse Wennberg alias Favorit-Lars (keyboards) (Johan Johanssons storebror), Peter ”Ampull” Sjölander (gitarr), Lasse Bax (bas) och Mats Borg (trummor). Sedermera kom Favorit-Lars att bytas ut mot Papa Mats, och Mats Borg mot ett flertal olika trummisar som kom och gick: Ola Norrman, Sigge Frenzel och Uffe Johansson.

Bandet turnerade mycket och ansågs vara ett bra liveband. Bandets LP-skiva anses emellertid lida av en maskinell åttiotalsproduktion. Det enda som givits ut med bandet på CD är några låtar på Johan Johanssons samlingsskiva ”Sånger ur trähatten” (2001).

Bandet splittrades efter fyra år, då alla medlemmarna börjat få familj och barn som krävde mer tid, och då det, enligt Johansson, i slutändan ledde till att de tillbringade det mesta av sin arbetstid med att tacka nej till olika spelningar. Man tyckte att det var lika bra att ta en paus. Bandet har gjort åtminstone en inofficiell återföreningsspelning under 2000-talet, men annars har det varit tyst kring dem.

Källa : Wikipedia

Spelningar på Pipeline

Nyhetsbrev

Få nyheter om allt som händer på Pipeline. Skriv in din e-postadress här under så får du nyheter direkt på mailen.

* obligatoriskt fält