TONBRUKET + David Kontra Trio

  • Förköp - 250:- icke medlem / 170:- medlem - Dörren - 300:- icke medlem / 250:- medlem
  • Förköp

Tonbruket består av Dan Berglund, Martin Hederos, Johan Lindström och Andreas Werliin. Medlemmarna har spelat eller spelar med andra projekt som Esbjörn Svensson Trio, Wildbirds and Peacedrums, The Soundtrack of Our Lives och Fire!

Tre grammisar på tre försök. Medverkan i tre olika föreställningar på Kungliga Dramatiska Teatern. En tripp till Indien. Europaturnéer med den norsk-svenska sångerskan Ane Brun. Inspirerande möten med etiopiska musiker och amerikanska revolutionärer… Unika!? Att kalla Tonbruket ”unika” är att benämna bandet med enbart dess förnamn. Och trots att Tonbrukets första tre album har belönats med grammisar i kategorin Årets Jazz, så täcker genredefinitionen ”jazz” inte ens in hälften av allt det man gjort och gör.

 

David Kontra Trio är en ung jazzgrupp från Sundsvall. De träffades under tiden de gick på gymnasiet och spelade tillsammans i ungdomsstorbandet Lust, lett av Fredrik Norén som även leder det kända svenska storbandet Stockholm Jazz Orchestra. Under detta året så började trummisen Johan Karlsson och basisten Jonatan Eriksson studera jazz på heltid i folkhögskolan i Bollnäs. Samtidigt som de går i Bollnäs, så arbetar gitarristen David Kontra sig igenom sitt sista gymnasieår på musik på Hedbergska för att senare sikta mot att förkovra sig vidare i musiken i högre musikutbildningar. Trion baserar sin musik kring traditionell jazz, men tar mycket inspiration från många andra stilar som funk, soul, latin och från modern musik, vilket som också är en stor del av trions sound.

Fler evenemang

Se alla evenemang