Musik Direkt vinnarturné: Mad Art Work, Ale & Elna, Kid Galahad, Ingnis, Second Hand Rumours

De här tre grupperna, Mad ArtworkAle och Elna och Kid Galahad, som nu gör en gemensam turné var de bästa bland de bästa på årets Riksfestival. Som vanligt skiftar stilarna bland de tre vinnarna. ”Otroligt skickliga musiker, lekfulla och dynamiska kompositioner och dessutom verkar de ha roligt när de spelar” sa den uppländska juryn om uppsalabandet Mad Artwork efter länsfinalen. Bandet jobbar med att spränga gränser i musiken. Adam Grauman, sång och bas, Gabbi Dluzewski, gitarr och sång, Mattias Penti, klaviatur och Anders Lindh, trummor är laguppställningen.

Ale & Elna heter Carr i efternamn, föddes i samma skånska familj och växte upp i en värld av folkmusik. Idag studerar Elna violin på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö och Ale på Sturegymnasiet i Halmstad. Elna blev riksspelman som 17åring 2005, Ale fick bronsmärket 2006 (på fiol). Bouzouki och fiol är instrumentariet på turnén – plus varsin folkdräkt! Musiken är traditionell skånsk folkmusik i moderna arrangemang, ett slags akustisk retrometal!

Kid Galahad kommer från Kinna och spelar en egensinnig mix av metal, svensk pop och hårdrock. Eget material och en utstrålning som tog juryn rakt upp och ner på Riksfestivalen. Mattias Frisk, sång, Johan Riedel, gitarr, Jonas Bergkvist, bas, Christoffer Nordahl, synt och Marcus Svedin, trummor.

Som Local Support kommer grupperna Ingnis och Second Hand Rumour att finnas med. Entré 30:- för Pipeline och Riot Clubmedlemmar, samt för Musik Direkt deltagare 2007
Ingen åldergräns – under 12 år fri entré, 50:- för övriga dödliga.

Fler evenemang

Se alla evenemang