KITOK + IN CIRCLES + JOSEFIN LARSSON

  • Entré: 60:- för medlemmar / 80:- för icke medlemmar

Detta arrangemang är ett samarbete mellan Pipeline och Musik Västernorrland. Det är en del av Kulturfestivalen som arrangeras i januari och festivalpasset gäller här:

20.00 – JOSEFIN LARSSON: Vinnare av Musik Direkt Västernorrland 2014. En musikalisk naturkraft med attityd och pondus.

21.00 – IN CIRCLES: Vinnare av Musik Direkts Riksfestival 2014. Tung, tight och självklar progressiv rock från Östersund. (https://www.facebook.com/incirclesband)

22.00 – KITOK: Kitoks musik handlar om att släppa taget. Att i hämningslösheten hitta nyckeln till ett uttryck som låser upp allt. Det är Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida. Bas som skakar kroppen och diskant som skär in i själen. Streetkultur, punk, hiphop, flimrade VHS-filmer,internets anarkistiska estetik, ångest, humor och samiskt arv sammansmält i en rent virtuos uppvisning i respektlöst låtskrivande.

I våras släpptes debutsingeln ”Sista utposten” av Universal / Svenska Inspelningar. som sedan följdes av ”STHLM City”. 17/9 släpps tredje singeln ”Paradise Jokkmokk”.
Under sommren 2014 har Kitok turnérat land och rike runt och spelat på festivaler som Storsjöyran, Siesta och Kirunafestivalen.