Henric de la Cour, Javelynn & The Resonance

  • 180:- för icke medlemmar 140:- för medlemmar

Det har gått nästan 20 år sedan Henric de la Cour debuterade med Eskilstunabandet Yvonne.20 år som tagit honom igenom Yvonne via Strip Music för att 2011 äntligen solodebutera med sitt självbetitlade album som fick strålande kritik världen över med ett sound som definitivt var mer avskalat och mörkare än de tidigare banden där han medverkat.

Henric de la Cour

2013 är Henric äntligen tillbaka med uppföljaren som fått namnet ”Mandrills”.
En skiva som är en mörk, dystopisk och känsloladdad resa fylld med starka personliga texter och en alltid lika närvarande Henric. Hans fantasiska röst och karisma är det som alltid tilltalat hans fans och allt återfinns fångat på ”Mandrills”.

Under hösten kommer man kunna se mycket av Henric de la Cour då filmen med samma namn i höst visas på SVT. Filmen speglar dels Henrics musik men även det faktum att han lider av den obotliga sjukdomen Cystisk Fibros – en sjukdom som ofta återkommer i lyriken under olika skepnader.

Javelynn

Javelynn grundades under 2009 av fd. Ashbury Heights-sågerskan Yasmine Uhlin. Efter två skivsläpp och tre europaturnéer bestämde hon sig för att byta scen, sound och instrument. Metal-gitarristen Johan Andersson, och house/techno-musikern Elle Lindgren, anslöt sig sedan till bandet och tillsammans släppte trion år 2010 debutalbumet ”Chimaera at Heart” via Out of Line Records. Javelynn blandar skitiga synthar med rockiga gitarrer, och popiga melodier med ”larger than life”-känslan. Med ett helt eget sound trotsar de genre-reglerna och lägger ihop synth/EBM med rock/metal, en blandning som förvånansvärt nog känns helt given när det är Javelynn som sliter i instrumenten.

THE RESONANCE
The Resonance bildades 2005 under namnet Tvivelfront, spelade från början musik tämligen influerad av 90-talspop (Broder Daniel, Kent med flera) och gav ut debutalbumet About You, hade sedan en framgångsrik post/protopunkig period kring 2009-2010 som resulterade i namnbytet och ett album vid namn Introspection. Den sista konserten ägde rum i början av 2011.

Bandet har sedan dess smidit planer i skymundan, och spelat in nytt material utan att göra så mycket väsen av sig, ett par singlar har släppts digitalt, alla är hämtade från det kommande albumet som släpps under 2014. Den tidigare leadgitarristen Kim-Evert Olofsson har flyttat söderut, ny högerforward är Christoffer Helmersson.
Lyssna på The Resonance!

Fler evenemang

Se alla evenemang