EP’s TRAILER PARK + LARS EKENGREN & THE COLD COLD GROUND + SHADY TOWN

  • 80:- för medlemmar 120:- för icke medlemmar

EP’s Trailer Park: ”1993 flyttade jag från Gotland för att satsa på musiken. Det känns som en evighet sen nu.
Sedan dess har jag bott i Stockholm, men ön har alltid funnits där och för några år sen började jag skriva låtar som sen utvecklades till en temaskiva om just Gotland. Det är små historier som tar avstamp i olika händelser utifrån minnen och personer därifrån. Alla låtar har titlar från socknar och platser runt om på ön.

När alla sångerna var skrivna ringde jag Andreas Mattsson för hjälp med inspelning och produktion. Vi bestämde oss för att spela in hela skivan så mycket som möjligt live i Durango Studios. På så sätt kunde vi nyttja lyhördheten och kraften man har som band när man spelat ihop mycket och länge. De flesta låtarna är första eller andra tagningar.

Som grädde på moset kontaktade vi sen Stockholm Strings för stråkar & Tensta Gospel Revelation för körer. Till sist spelades all sång in mitt hus i Lojsta.

Vi tycker resultatet blev helt fantastiskt!”

Lars Ekengren & The Cold Cold Ground: Lars Ekengren är låtskrivaren från Örnsköldsvik som vann distriktsfinalen av tävlingen Svensktoppen nästa 2013 med låten 153 More Days.

Nu har Lars bildat bandet Lars Ekengren & The Cold, Cold Ground som består av sundsvallsborna Ola Forsberg, Johan Selin, Fredrik Wiklander, Henrik Olofsson och Peter Bonde. Bandet spelar americana, som kan beskrivas som en blandning av amerikansk folkmusik, country och rock.

Lars Ekengren & TCCG är även högaktuella med sin debut-EP Dirt som släpptes digitalt på Spotify och iTunes den 8/4.

Shady Town: Shady Town har mullrat igång liveshowen igen efter en vinter då de ägnat tiden åt studiobygge. Bandet grundades 2012 av låtskrivarna Eric Asplund och Robert Höglund och har sedan dess växt sig till en åtta personer stark enhet. Sedan starten har de släppt fyra singlar och en EP. Första albumet är planerat att släppas på eget bolag i höst!
De säger själva att de spelar Heartland Rock och om du gillar artister som Tom Petty, Melissa Etheridge, Stev Earle och Bruce Springsteen bör du inte missa Shady Town live!

Lyssna:
Ep’s Trailer Park

Lars Ekengren &  TCCG

Shady Town

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang