DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN + MAJ MONET

  • Förköp - 150/100 icke medl/medl - Dörren (i mån av plats) - 250/200 Icke medl/medl
  • Förköp

Det är sant! Succébandet Den Svenska Björnstammen kommer till Sundsvall och Pipeline den 29e januari. Med senaste kritikerrosade plattan ”Country” i bagaget kan vi lova en rejäl fest denna fredagkväll.

Den Svenska Björnstammen släppte sitt hyllade debutalbum 2011. Med hits som ”Vart jag mig i världen vänder” och ”Svalkar vinden” blev dom hela musiksveriges angelägenhet och en av de mest eftertraktade festivalakterna. På senare år har bandet blivit något mer eftertänksamma men med samma finurliga melodier och ordlekar så känns dem lätt igen.

”Det är 90-tals pop i musikkollektivstappning – rappt, fräscht och charmigt lättuggat. Albumets sista spår: tolkningen av ”Du är så” blir en skön ögonblinkning till hela genren. Godis för öronen – mums!” – så skriver Uppsalas Nya Tidning om den senaste skivan ”Country”.

Maj Monet var från början ett projekt som växte fram på ett strykbräde under en konstpaus från ett teckningsmarathon. Deras musik har beskrivits som en svävande mish-mash av elektronisk pop och långsam funk. Trions poetiska texter varvat med musikens mysiga tonfärgningar förflyttar en till de höstdimmiga Norrköping där gruppen växte upp.

Tills den 3:e september i år var konstellationen en relativt okänd popgrupp såväl lokalt som nationellt. Deras släpp ”Country” tillsammans med Den Svenska Björnstammen har blivit ett steg mot någonting annat. Samarbetet har även fördjupats i och med att Maj Monet nu mera ger ut sin musik på Den Svenska Björnstammens skivbolag Våra inspelningar.

Fler evenemang

Se alla evenemang