ANNANDAGSGALA: THE KRISTET UTSEENDE + ALL ELECTRIC

  • 150:- + 50 kr om du vill bli medlem (vilket du måste vara om du ska ta dig in på evenemanget)

OBS! DU MÅSTE VARA MEDLEM I PIPELINE OCH FYLLDA 18 ÅR FÖR ATT DELTA I DETTA EVENEMANG!

Annandagsgalan är ett klassiskt koncept som föddes i mitten av 1980-talet och som levde i lite drygt tio år framåt. Idag minns många festerna två dagar efter julafton med nostalgiskt skimmer. I fjol testade pipeline att starta konceptet igen, då med Toto Teens som liveakt. I år presenterar vi stolt THE KRISTET UTSEENDE & ALL ELECTRIC.

Sedan starten 1993 har denna svenska kvintett kommit att etablera sig som ett av Sveriges främsta rockband. Med sina två första album – 1994:s ”Sug Och Fräls”och 1996:s hyllade ”Pang På Pungen I Portugal” testade Pastor Fahlberg och hans libertinska garde hur långt man kan gå med sin vansinneshårdrock…
Efter albumet ”Djävulsvingar Över Kapellet” och bipolärt turnerande innefattandes samtliga skrymslen och hörn i Svedala, bestämde sig bandet för att lägga musiken på hyllan och gjorde sommaren 1999 sin avskedsspelning på den anrika Hultsfredsfestivalen… (En spelning som f. ö. filmades av SVT men aldrig sändes.)
Åren gick och däremellan erhölls tusentals mail och brev från gamla och nya fans som mest av allt önskade att The Kristet Utseende skulle resa sig ur graven. Det tjatades, det gnatades och pratades. Sakta men säkert väcktes elden återigen. Det var dags för ännu ett korståg. Året var 2005, och nytändningen ett faktum.
Sedan återföreningen har bandet uppträtt på samtliga svenska stora musikfestivaler, fullsatta och kokande rockklubbar, spelat på Close-Up kryssningar, och tillsammans med ROBYN slagit publikrekord på anrika NALEN i Stockholm och släppt sitt fjärde album ” Sieg Hallelujah”…
Ifjol släppte bandet plattan “Pervogenesis” som blev grammisnominerad och hyllad av både inbitna fans och tidigare antagonister till bandet.
The Kristet Utseende experimenterar nyfiket bland ockult symbolik, surrealistisk metaforik och filosofisk allegori och hjärnknullar en korrupt nöjessamtid.
TKU har blivit hårdare, mindre punk, mer metal men den så kännetecknande vibben finns förstås kvar, och reflekteras tydligt i de esoteriskt pyrande texterna. Ser du skenet från den brinnande toalettborsten i slutet av mänsklighetens verklighetstunnel?

All Electric svepte genom landet från att man startade 2010 till att man tog en liten ofrivillig paus i maj 2013. Utan att släppa en enda låt officiellt så lyckades man stadga sig på den svenska undergroundscenen som det bästa livebandet som fanns att hitta.
Med spelningar på festivaler som Storsjöyran och ett fullsatt cirkustält på Trästocksfestivalen och klubbar som Scharinska och Debaser (sthlm, malmö) med flera kända & okända festivaler och klubbar fick man lovord från samtliga recensenter, blev omskrivna i PSL och var det största löftet på svensk rockscen.
Innan första singeln kommit ut så blev det tyst om bandet. All Electric blev ett mysterium och många är det som saknar deras energi som en gång för inte så längesedan spridit sig epedemiartat. All Electric är en total hängivenhet till det sena 60-talets garage, soul, rock och psych-scen med band som MC5, Sonics, Stooges och Mitch Ryder i spetsen.
Det är en orgie av mullrande bastrummor, överstyrda gitarrer och en galet fladdrande saxofon.

Nu är bandet tillbaka, och om det här blir deras sista spelning eller bara är början på ett nytt korståg är det ingen som vet.
Allra minst bandet själva. Som publik kan man bara hoppas och önska.
————————–————————–—–
FÖRKÖP:
Kom in till Pipelinekontoret (öppet 10-17 Mån-fre) och betala med cash, endast.

FÖRKÖP ONLINE:
Skicka ett mail till; biljetter@pipelinesundsvall.se med din adress, namn samt även de 6 första siffrorna i ditt personnummer om du även vill ha ett medlemskort. Skriv även att det är Annandagsgalan du vill ha biljett till!

Sätt in pengarna på BG:806-5260
OBS: Märk överföringen med DITT NAMN
Skriv INTE ”Biljetter” etc.

Biljetter + medlemskort skickas per post till den adress du angivit.

Fler evenemang

Se alla evenemang