35-årsjubileum dag 3: Paper, Neil Halstead och David Sandström Overdrive

Dag tre på 35-årsjubileumet är en dynamisk rockväll med krautpunkiga Paper och för första gången i Skandinavien Neil Halstead från England ( Mojave 3 /Slowdive ) och David Sandström Overdrive med pinfärskt album.

Paper är en driven trio (trummor, gitarr och synth) från Stockholm som lirar punkig new wave med inslag av hypnotisk monotoni. Med andra ord – sjukt bra. Bandet har spelat ihop med bl.a. Electrelane, Embassy och Laakso. En cover på en av deras låtar finns med på det Engelska och Japanska släppet av Tyrannosaurus Hives. Medlemmarna spelar/har spelat i band som Bear Quartet, Paddington DC och Audionom.

Paper har nu släppt sin första fullängdare, An Object, på bolaget Novoton (Pascal) som fått bra recensioner.

David Sandström, trummis, låtskrivare, sångare. Trummis i det numera upplösta Umeåbaserade hardcorebandet Refused samt vokalist i numera upplösta Final Exit.
David Sandström har numera ett komplett band vid namn Overdrive som kompar honom.

* Oskar Sandlund: trummor
* Frida Selander: gitarr, sång- och munspel
* Lars Eriksson – bas

David och Overdrive håller nu på att spela in en ny skiva som troligen kommer släppas i vinter.
Han medverkar även i dokumentärfilmen ”Tillflykt” som visades av SVT i oktober 2007. Den handlar bl a om inspirationskällorna Västerbottens-författaren Sara Lidman och fotografen Sune Jonsson.
2007 blev Sandström tilldelad priset Guldäpplet av Umeå Folkets hus. Priset består av 30 000 kronor och delas årligen ut till en konstnär som är bosatt eller har anknytning till Västerbotten. ”Ung i sin konst” är kriteriet.

Neil Halstead var medlem i det kultstämplade shoegazebandet Slowdive innan han bildade Mojave 3 1996. Hans första soloalbum ”Sleeping on Roads” släpptes på 4AD records 2002 och släppte sitt senaste album ”Oh Mighty Engine” den 29 juli i år på Brushfire Records. Timeout har kallat honom ”en av Storbritanniens största låtskrivare” och NME ”Storbritanniens bäst bevarade hemlighet, så berätta inte för någon” Meeeen nu så ställer han sig på Pipelines scen vilket blir Sverigepremiär live för Neil Halstead. Pipeline bjussar alltså på en riktigt spännande bokning!

Insläpp 19.00  – Pipeline stänger 01.00
Start 20.30 Paper
Start 21.30  Neil Halstead [Uk]
Start 23.00 David Sandström Overdrive

Fler evenemang

Se alla evenemang